پلاسمای غنی از پلاکت چه کاربردی دارد؟
شاید برای خیلی از افراد سوال پیش بیاید که پلاسمای غنی از پلاکت چیست ؟ در واقع پلاسمای غلیظ شده خون است که دارای مقادیر فراوان پلاکت است.اسم دیگر پلاسمای غنی از پلاکت به پی آر پی معروف است که طی سالهای اخیر روش زیادی راجع به روش درمانی تحت عنوان پلاسمای غنی از پلاکت و اثربخشی آن در روند بهبود و درمان صورت گرفته است. کلینیک رویش سبز در مقاله پلاسمای غنی از پلاکت به صورت مفصل به این موضوع پرداخته است و در ادامه بیشتر راجب کاربرد پلاسمای غنی از پلاکت خواهیم پرداخت.
کاربرد های پلاسمای غنی از پلاکت
پلاکت درمانی یا پی آر پی در درمان ریزش مو
داشتن موهای کم پشت یکی از مشکلات اساسی در سر تا سر جهان است.در حقیقت میتوان گفت مشکلی است که در سنین میانسالی بسیاری از آقایان و خانم ها با آنها دست و پنجه نرم میکنند. با تزریق پی آر پی در سر که یک تکنیک جدید است به درمان ریزش مو غیر ارثی میپردازد.
درمان اسکار یا جوشگاه
اسکار یا جوشگاه را نمیتوان ۱۰۰ درصد درمان کرد و فقط میتوان آن را بهبود بخشید.تزریق پی آر پی میتواند در طولانی مدت موثر باشد.
جوان سازی صورت
پیر شدن پوست باعث بروز خشکی و لکه های پوستی میشود که علاوه بر این با بالا رفتن سن جایگزینی سلول ها و ترمیم زخم بسیار کند خواهد شد و تغییراتی مثل چروک زیر پوست و افتادگی رخ خواهد داد.روش پی آر پی را میتوان نوعی محرک طبیعی ایمن با اثری طولانی مدت و نتیجه طبیعی در جوان سازی پوست صورت دانست.
چه بیماری هایی با پی آر پی درمان میشود ؟
آسیب مزمن تاندون
پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت یک درمان موثر برای آسیب مزمن تاندون مخصوصا آرنج دست است .
شکستگی
از پی آر پی در موارد محدودی برای خوب شدن سریع شکستگی استخوان استفاده میشود.
آرتروز زانو
پژوهش های بیشتر نشان داده است که از پی آر پی برای درمان آرتروز زانو میتوان استفاده کرد که نتایج این درمان تا دو سال باقی می ماند.
نکات مهم در حین درمان پی آر پی
درمان پی آر پی از زمان تزریق آن به شخص شروع میشود و در نهایت با پایان تزریقات به اتمام میرسد.برای اینکه بیمار درد کمتری را احساس کند از داروی بی حسی استفاده میکنند.در این روش تزریق به صورت مکرر توسط سرنگ های کوچک انجام میشود.در ادامه برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مطالعه مقاله بی حسی درموجت بپردازید.
چه کسانی نمیتواند پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت انجام دهند ؟
کسانی که بیماری های درگیرکننده پلاکت خون دارند.
کم خونی شدید
کسانی که دارای عفونت فعال هستند.
سرطان